Kommenskringler


Kommenskringler. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Kommenskringler. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

KOMMENSKRINGLER 24 stk:
600 g speltmel
300 g hvedemel
75 g smør
ca. 10 g kommen
1 tsk salt
3 1/2 dl kærnemælk
1 æg
50 g gær

Fremgangsmåde:
Smørret smeltes og hældes op i et fad. Mælken hældes ved og gæren røres ud i væsken.
Tilsæt salt og kommen, men gem en smule kommen til pynt. Melet tilsættes.
Dejen æltes sammen og stilles til hævning ca. 1 time.
Dejen æltes godt igennem og formes til kringler, som sættes på bagepladen.
Kringlerne efterhæver ca. 1 time
Kringlerne pensles med æg og drysses med kommen og evt. en smule groft salt.
Kringlerne bages i ovnen ca. 20 min ved 180 grader.