Æggekage med kantareller


Almindelig kantarel er sikkert den mest populære af vore spisesvampe, og med god grund for den er både let at kende og finde. Tilligemed er den meget velsmagende. Jeg bruger den i rigtig mange sammenhænge, netop fordi der er så meget smag i den – til en simpel stuvning stegt med skalotteløg og lidt piskefløde på panden. Til suppe sammen med andre svampe. Som tilbehør til forskellige middagsretter. Til syltning og til æggekage…

Æggekage med kantareller. Foto: Mie Buus.

Æggekage med kantareller. Foto: Mie Buus.

Æggekage med kantareller
250 g rengjorte kantareller
1 løg i tern
2-3 æg
1 ½ dl mælk
1 spsk mel
3 sherrytomater i både til pynt
salt og peber
smør til stegning

Fremgangsmåde:
Kantarellerne ristes på panden sammen med løg. Drys med salt og peber. Imens piskes æg, mælk og mel sammen til en dej. Pisk godt så der ikke er klumper i dejen. Dejen hældes over svampe og løg. Skru ned for varmen, så massen ikke brænder på. Løft forsigtigt i dejen med en palet, når du kan se den begynder at stivne. Æggekagen er færdig når æggemassen er stivnet over det hele efter ca 10 min. Hvis man har mulighed for at sætte panden i ovnen går det lettere. Start æggekagen op på panden og sæt panden i ovnen de sidste ca. 10 min. ved 185 grader. Pynt æggekagen med tomater og evt. lidt frisk purløg.