Åleæggekage


Fejring af 100 års-jubilæet for Jegindødæmningen lørdag den 20. juni var en oplagt lejlighed til at sætte fokus på den betydning, ål og ålemad havde for området. På Jegindø blev der tidligere omsat mange ål på fiskeauktionen, og der blev rundt om i hjemmene serveret ål på rigtig mange forskellige måder. Museum Thy serverede historien i form af smagsprøver på saltet kogt ål, ålerand i gelé, ålekage og æggekage med ål. Især den sidste ret var der rigtig mange, som havde lyst til at smage. Hvis du skulle få lyst, kan du bruge følgende opskrift:

Åleæggekage. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Åleæggekage. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

ÆGGEKAGE med RØGET ÅL og PURLØG:
150 g røget ål skåret i stykker og befriet for ben
3 æg
1 spsk. hvedemel
2 dl mælk
1/2 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 lille bundt frisk purløg

Fremgangsmåde:
Æg og mælk piskes sammen og mel, salt og peber tilsættes.
Æggemassen hældes op på en varm pande med en klat smør. Bages under moderat varme.
Når æggemassen begynder at stivne, kommes ålestykkerne i massen.
Æggemassen steger færdig og pyntes med friskhakkede purløg.
Man kan evt. bage æggekagen i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Giv evt. en skive rugbrød til.