En rest ramsløgspesto – [se opskriften her] – kan anvendes med et lækkert resultat til Focacciabrød.
OPSKRIFT på FOCCACIABRØD med PESTO
4 dl lunt vand
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
25 g gær
200 g durum-mel
250 g hvedemel
2 dl pesto
Fremgangsmåde:
Bland vand, olie og salt. Tilsæt gæren som røres ud i væsken.
Tilsæt durummel og til sidst hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem.
Sæt dejen til hævning ca 30 min med et klæde over på et lunt sted.
Dejen slås ned og rulles ud på et meldrysset bord, så den passer til en bradepande. Dejen bredes ud i en smurt bradepande i et tyndt lag på ca. 1 cm.
Dejen pensles med olie og pestoen smøres ovenpå. Kom eventuelt lidt ekstra reven parmesanost på. Prik bunden og efterhæv den ca. 15 min. Stilles i midt i ovnen og bages ved 220 grader ca. 12-15 min.
Brødet skæres ud og spises straks som snacks eller serveres til urtesuppe.