Endnu et par forslag til påskebordet og anvendelse af ramsløg, en af råvarerne fra naturen som er tilgængelig lige nu:
VEGEDELLER: Lammedeller krydret med ramsløg kender du måske; men prøv lige disse vegetariske deller lavet af kikærter tilsat spidskommen og ramsløg. Det er rigtig lækkert. Også her kan ramsløg fint erstatte hvidløg – faktisk blive dellerne bare bedre.
Kogte kikærter lyder måske ikke af noget særligt, og har lidt kedeligt helsekost over sig. Men giv den en chance i denne grønne version.
300 g kikærter sættes i blød i koldt vand natten over i køleskabet. Brug rigeligt vand for kikærterne suger en del. Næste dag skiftes vandet og man hælder frisk vand på så det dækker. Kikærterne koges i ca. 1 time til de er møre med ¼ tsk. salt. De kogte, afkølede kikærter køres igennem kødhakkeren en enkelt gang og er klar til brug. Massen blandes med de hakkede ramsløgsblade, rødløg, æg, spidskommen og salt. Frikadellerne formes med en lille spiseske og steges på panden i olivenolie.
Du skal bruge:
300 g kikærter
2 spsk finthakket ramsløgsblade (10-15 stk)
½ finthakket rødløg
2 æg
1 spsk stødt spidskommen
¼ tsk salt
TZATZIKI: Den traditionelle græske tzatziki får i denne opskrift et dansk forårspift, hvor ramsløg erstatter hvidløg. Jeg bruger tzatziki som tilbehør til lam eller i pitabrød sammen med kolde skiver af lam og et par oliven på toppen. Du kan da også vælge at servere tzatziki som tilbehør til vegedeller med ramsløg – hvis du er vild med ramsløg!
Du skal bruge:
½ agurk
¼ finthakket rødløg
2 ½ dl drænet yoghurt
10 finthakkede ramsløgsblade
salt og peber
Agurken rives groft, væden trykkes af og den blandes i yoghurten sammen med ramsløg og rødløg.
Smag til med et drys friskkværnet peber og salt.
Læs mere om ramsløg i dette indlæg og flere opskrifter med ramsløg her: (klik her).