Ramsløgsaioli


aioli 1.lille

Ramsløgsaioli, hjemmebagt rugbrød, æg, tomater, frisklavet porsesnaps – og påskebuketteten. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

RAMSLØGSAIOLI: De friske ramsløgsblade, der netop spirer frem i rigelig mængde i Tved Plantage, har mange anvendelsesmuligheder. Prøv at lav din egen aioli med finthakkede ramsløgsblade og sæt den på påskefrokostbordet. Silden bliver mere spændende hvis du bytter karrysalaten ud med ramsløgsaioli. Ramsløgsaioli går også fint sammen med rejer og/eller tomater.

Du skal bruge:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
5 finthakkede friske ramsløgsblade
3 dl olie – jeg bruger koldpresset rapsolie fra Morsø Oliemølle
Salt

Æggeblommerne kommes i en skål og piskes sammen med dijonsennep. Olien tilsættes lidt efter lidt i en tynd stråle. Bliver den for stiv, tilsætter du blot en smule hvidvinseddike, så er det lettere at piske aiolien færdig med resten af olien. Tilsæt den sidste sjat eddike og de finthakkede ramsløgsblade. Aiolien smages til med salt samt evt. lidt mere ramsløg.

Læs mere om ramsløg i dette indlæg og flere opskrifter med ramsløg her: (klik her).