Svampetapanade med frisk basilikum og valnødder


Tapasfade med bl.a. svampetapanade. Foto: Mie Buus.

Tapasfade med bl.a. svampetapanade. Foto: Mie Buus.

500 g svampe f.eks. markchampignon, kantareller og østershat
50 g valnødder
2 fed hvidløg
½ citron
Ca. ½ dl olivenolie
et bundt frisk basilikum
salt

Fremgangsmåde:
Rens svampene og skær dem i mindre bidder. Hak 2 fed hvidløg fint. Varm lidt olie op på en pande og sauter svampene til væden er fordampet. Tilsæt hvidløg og et nip salt og rist videre i 1 min. Hæld svampene og nødderne i en foodprocessor og tilsæt ca. 3 spsk. olie. Kør det til en ensartet puré. Juster evt. massen med lidt vand. Hæld det over i en skål. Tilsæt 10-12 blade finthakket basilikum og revet skal fra den halve citron. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft.
Serveres med nybagt flutes og evt. bagte sherrytomater.