Dagnys appelsinmarmelade


Nybagte boller med Dagnys appelsinmarmelade. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/<a href="http://www.ornit.dk/">ornit.dk</a>.

Nybagte boller med Dagnys appelsinmarmelade. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/ornit.dk.

2 kg usprøjtede appelsiner
4 usprøjtede citroner
2 l vand
3 kg sukker
1 brev citronsyre

Marmeladen laves over 3 dage:

Dag 1
Frugten vaskes, deles i fire dele, snittes meget tyndt, kommes i en gryde og overhældes med vandet.

Dag 2
Frugten varmes op og koges sagte i 15 min. uden låg.

Dag 3
Frugten varmes op og blandes med sukker. Fra marmeladen kommer i kog skal det koge ca. ½ time. Marmeladen tages fra varmen og citronsyre blandes i. Marmeladen hældes på skoldede glas. Skal marmeladen holde sig længe, kan man skylle glassene i Atamon.