Mælkebøtteblomster i pandekagedej


Mælkebøtteblomster i pandekagedej. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Mælkebøtteblomster i pandekagedej. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

MÆLKEBØTTEBLOMSTER i PANDEKAGEDEJ til 4 personer:
4 dl friske mælkebøtte blomster
125 g mel
½ tsk. salt
2 æg
3 dl mælk
2 spsk. smeltet smør
½ tsk. sukker
Saft af ½ citron
Revet skal af ½ citron
Smør til stegning

Fremgangsmåde:
Tjek mælkebøtteblomsterne for små insekter og fjern eventuelle rester af stilk.
Du kan evt. skylle dem og duppe dem af i et viskestykke.
Smelt 2 spsk. smør.
Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser. Tilsæt det afkølede smør.
Mælkebøtteblomsterne dyppes med en gaffel i dejen og kommes straks på panden. De steges til de er gyldne på begge sider.
Serveres som tilbehør til is med lidt syltetøj af mælkebøtteblomster.
Alternativt kan man komme mælkebøtteblomsterne i dejen og bage dem som en tynd pandekage.

Læs mere om mælkebøtter, bl.a. om kulturhistorien: [klik her].