Lammeryg


Lammeryg inden stegning

Lammeryg inden stegning. Foto: Klaus Madsen/Museum Thy.

LAMMERYG: Skær et snit langs rygraden på begge sider af ribbenene. Snittet krydres med groft salt, revet citronskal og rosmarinstilke. Selve ryggen krydres med peber og salt. Slagteren kan nemt lave snittet. Ovnen forvarmes til 200 grader. Ryggen sættes ind på en rist over et fad med kartofler eller rodfrugter og steges i 15 minutter. Temperaturen sænkes til 170 grader og der steges videre i 30 minutter. Hvis mørbraderne er stegt med skal de nu tages ud med en kniv eller gaffel. Ryggen skal igen i ovnen i 20 minutter inden udskæring. Skær fileterne fra benene, skær dem i skiver og læg dem tilbage på benet.

Tilberedt lammeryg

Tilberedt lammeryg. Foto: Klaus Madsen/Museum Thy.

Læs mere om historien bag lammekød i indlægget Påskelam.