Havtorn egner sig bl.a. godt til fisk – fiskefilet eller fiskefrikadeller. Prøv en frokost ret med fiskefrikadeller og havtornchutney.
Fiskefrikadeller:
500 g blandet torsk og sej
1 løg (hakkes)
2 spsk. mel
2 æg
1/2 dl mælk
salt og peber
smør til stegningen
Havtornchutney:
400 g skrællet gulerod
100 g havtorn
3 fed hvidløg
3 skalotteløg
2 spsk. lys rørsukker
½ l vand
2 dl hvidvinseddike
salt
Skræl og skær gulerødderne i små tern. Pil hvidløg og skalotteløg og skær dem i tern. Steg løg og hvidløg i en smule olie uden de får farve. Tilsæt gulerødder og sukker og lade det småsimre. Tilsæt vand og eddike og kog chutneyen ca. 30 min. Tilsæt havtorn og lad det simre 15 min. Smag til med salt. Kom chutneyen på rene glas og opbevar den i køleskabet.
Læs om havtorns kulturhistorie i Thy: [klik her].