PORSESNAPS:
en håndfuld porserakler
klar Brøndum eller vodka
En håndfuld rakler er tilstrækkeligt til en hel flaske snaps. Snapsen tager smag og farve ret hurtigt. Når den har trukket en god uges tid, kan den sagtens drikkes.
Man kan også bruge de grønne porseblade til snaps, og det er en god ide at prøve sig frem, til man finder den smagsvariant, man bedst kan lide. Porsesnaps passer fint til en frokost i det grønne med f.eks. en røget sild.
KLITROSESNAPS:
klitrosehyben
klar Brøndum eller vodka
Man fylder klitrosehyben i snapseflasken til den er trekvartfuld. Derefter fylder man flasken op med snaps, og lader den trække i tre måneder, hvorpå den filtreres.
Nu har man en flot rødgylden, kraftig og krydret snaps, der passer fint til julefrokosten.
Læs mere om kulturhistorien bag brugen af kryddersnaps/brændevin i Thy: [klik her].