Naturmad – fjordens salte urter


Strandtrehage, Krik Vig. Foto: Mie Buus/Thisted Museum.

Strandtrehage, Krik Vig. Foto: Mie Buus/Thisted Museum.

20/5 2015, Agger Tange kl. 18:30 – 21:00

Først blev der plukket strandurter ved Krik Vig som f.eks. disse spændende strandtrehage, der smager af koriander. Denne let oversete spinkle plante står netop nu og stritter med sine smalle kødede blade og smukke blomster. Der blev også plukket strandarve til en ret med stenbiderrogn og blinis, som meget dekorativt blev pyntet med stedmoderblomster.

Bagning af blinis foregik over bål på pladsen bag Lodbjerg Fyr. En hyggelig og fin aften hvor der også blev givet historie om tidligere tiders brug af Agger Tange til fåregræsning, jagt og bærplukning, da tangen var fælled for fiskerne i Agger.

Der bages blinis ved naturmadsarrangementet 20. maj. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Der bages blinis ved naturmadsarrangementet 20. maj. Foto: Mie Buus/Museum Thy.