Grønkål med tragtkantareller, nødder og blåskimmelost


Ingredienser til retten. Foto: Mie Buus.

Ingredienser til retten. Foto: Mie Buus.

12 blade friske og fine grønkål
250 g tragtkantareller
50 g hasselnødder
100 g blåskimmelost
½ l piskefløde
olie til stegning af svampe
salt og peber

Fremgangsmåde:
Grønkål skylles, snittes groft og kommes i et ildfast fad (35×25 cm). De rensede tragtkantareller ristes let i olie. Svampene smages til med salt og peber og kommes ovenpå grønkålen. Hasselnødderne hakkes groft, ristes let og drysses ligeledes på grønkålen. Piskefløde og blåskimmelost koges sammen på panden og hældes over grønkålen. Retten stilles i ovnen ved 175 grader og simrer i ca. 35-40 min. Man må røre rundt i retten en gang imellem for at sikre, at grønkålen bliver mør. Det kan være en god ide at dække fadet til med folie. Retten serveres med groft mørkt brød som f.eks. brød med Limfjordsporter.

Læs mere om tragtkantareller: [klik her].