Stenbiderrogn med blinis og strandarve


Blinis med stenbiderrogn og strandarve. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Blinis med stenbiderrogn og strandarve (samt et bundt lægekokleare). Foto: Mie Buus/Museum Thy.

STENBIDERROGN med BLINIS og STRANDARVE til 4 personer:
Ca. 200 g stenbiderrogn
Et bundt strandarve-stilke eller topskud (skylles og blancheret i 2 min)

Dressing røres sammen af:
½ finthakket rødløg
100 g creme fraiche 18%
en knivspids salt

Blinis 8-10 stk.:
25 g smør
1 dl mælk
1 dl A-38
2 æg
125 g mel
¼ tsk. bagepulver
Skal af ½ u-sprøjtet citron

Fremgangsmåde:
Smørret smeltes og blandes med mælk og A-38. Æggene piskes i. Mel blandet med bagepulver tilsættes. Citronskal og salt tilsættes. Blinis bages som små tykke pandekager i smør på panden.

Servering: Anret et par blinis på hver tallerken sammen med en god skefuld stenbiderrogn, en smule strandarve samt dressing.

Læs mere om salte urter, bl.a. strandarve: [klik her].