Pesto af strandurter


Salturt på stranden. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Salturt på stranden. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Pesto af salturt, strandvejbred og strandasters til nye kogte kolde kartofler og rugbrød.

Ingredienser:
2 dl renset og grofthakket salturt (kveller)
½ dl renset og grofthakket strandvejbred
½ dl renset og grofthakket blade af strandasters
2 dl solsikkeolie
2½ dl revet parmesanost
2½ dl pinjekerner

Salturtpesto med nye kartofler. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Salturtpesto med nye kartofler. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Fremgangsmåde:
Ingredienserne blendes sammen og konsistensen justeres evt. med en smule olie. 1 fed knust hvidløg tilsættes efter behag. Personlig synes jeg det er synd at tilsætte smag af hvidløg til denne pesto. Pestoen har en havfrisk smag og smager forrygende til nye kogte kolde små kartofler på en skive rugbrød.

Tips:
Salturt er fantastisk velegnet som rå snack til frokostkurven i det grønne.