Lammegryde


HELGAS LAMMEGRYDE TIL FIRE PERSONER:

Kødet skæres i 1 cm terninger og brunes i olivenolie og lægges op i en gryde.

Gulerødder og selleri skæres i terninger, hvidløget hakkes, løget skives. Det hele tilsættes sammen med nelliker.
Vand eller bouillon tilsættes, så det dækker retten. Kødet koges op, skummes og simrer i ca. 15 min.
Så tilsættes champignons, persille, citronsaft og oliven. Retten simrer videre i yderligere 15 min. til kødet er mørt. Retten smages til med salt og peber, og serveres med nye kartofler og salat.

500 gram lammesmåkød – gerne af bov
1-2 spiseskefuld olivenolie
2 store gulerødder
1 kvart knoldselleri
2 fed hvidløg
1 stort løg
1 kvart theskf. stødte nelliker
200 g champignons
4 spskf. hakket persille
salt og stødt hvid peber efter behag

Læs mere om historien bag lammekød i indlægget Påskelam.