Honningkage fra Thy


Denne opskrift har jeg ”lånt” fra Thy Honnings hjemmeside. Den har en god struktur, da den bages med rugmel. Til kagen foretrækker jeg at bruge flydende honning, som kan anvendes direkte uden at varme honningen op.

Honningkage fra Thy. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/<a href="http://ornit.dk">ornit.dk</a>.

Honningkage fra Thy. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/ornit.dk.

HONNINGKAGE:
600 g honning
3 æg
¾ dl ymer
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
Reven skal af 1 appelsin eller citron
500 g rugmel eller sigtemel
1 tsk hjortetaksalt eller bagepulver

Hvis honningen er fast, smeltes den i en gryde ved svag varme og afkøles. Æg, ymer, krydderier og appelsinskal røres i. Mel og hjortetaksalt/bagepulver blandes og det hele vendes i massen. Dejen hældes op i en smurt form, ca. 2 liter, og kagen bages ca. 1 time ved 160 grader. Ved serveringen skæres kagen i skiver – giv evt. kold smør til.

Læs evt. mere om honningens og biholdets kulturhistorie i Thy: [klik her], og find flere opskrifter med honning: [klik her].