Citronfromage med limegelé og skovsyre


Citronfromage med limegelé og skovsyre. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/<a href="http://ornit.dk/">ornit.dk</a>.

Citronfromage med limegelé og skovsyre. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/ornit.dk.

Fromagen:
4 blade husblas
3 æg
100 g sukker
1 tsk. fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ dl friskpresset citronsaft
1⁄4 l piskefløde

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Det er en god idé at fylde vand i gryden eller skålen først og lægge husblassen i blad for blad, så det hele ikke klumper sammen, for så er husblassen svær at smelte.
Pisk fløden til skum og stil den til side.
Pisk æg og sukker godt.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en gryde.
Jeg rører rundt i gryden med fingrene, for så er jeg sikker på, hvornår husblasen er smeltet og at den ikke bliver for varm. Bland den smeltede husblas med citronskal og rør den i æggene. Bland fløden i; men gem lidt til pynt. Igen bruger jeg en hånd, så jeg har føling med processen.
Sæt fromagen på køl. Når fromagen begynder at stivne, hældes den op i portionsglas eller en skål og stilles koldt igen.

Geléen:
½ dl limesaft
½ dl rørsukker
4 blade husblas

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Varm limesaften op i en lille gryde med sukkeret og rør til sukkeret er smeltet. Saften må ikke være for varm. Når sukkeret er smeltet, kommes husblassen i saften. Rør igen rundt med fingrene, så du er sikker på, at saften ikke er for varm, og at husblassen er smeltet.
Limesaften stille på køl til den begynder at stivne i kanterne. Nu lægges den på fromagerne med en ske i et tyndt lag på ca. ½ cm. Fromagerne stilles igen på køl til geleen er stivnet.
Nu kan fromagerne pyntes med en klat flødeskum og et lille bundt skovsyre på toppen.