Blomkålsuppe med skovsyre


Råvarer til blomkålsuppe med skovsyre. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Råvarer til blomkålsuppe med skovsyre. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

 

BLOMKÅLSUPPE MED SKOVSYRE

Du skal bruge:
1 blomkål
1 finthakket løg
2 fed fint hakket hvidløg
2 spsk. olie
7 dl fløde 8%
salt
et bundt skovsyre til hver portion suppe

Blomkålen skylles og deles i små buketter. Man kan sagtens bruge den friske del af stokken til suppen. Skær derfor stokken og de inderste fine blade i tynde skiver.
Løg og hvidløg svitses hurtigt i olie. Tilsæt blomkål og hæld suppen ved. Lad det hele småkoge i 10-15 min. under låg. Tilsæt fløden, varm suppen op og smag til med salt. Anret suppen med et bundt skovsyre på toppen.

Tips: Tag gerne nogle skovsyreblomster med til pynt.

Læs mere om skovsyre, bl.a. om kulturhistorien: [klik her].

Blomkålsuppe med skovsyre. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Blomkålsuppe med skovsyre. Foto: Mie Buus/Museum Thy.