Æggekage med svampe og bacon


Blandede svampe. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Blandede svampe. Foto: Mie Buus/Museum Thy.

Ingredienser:
200 g blandede svampe
2 skalotteløg i tern
5 skiver bacon
4 æg
1 dl mælk og 1 dl kaffefløde
1 spsk. mel
10 g smør
salt & peber
purløg

Fremgangsmåde:
Svampene renses, skæres i mindre stykker og ristes sammen med løgene på panden. Bacon ristes og gemmes.
Æg, mel, mælk og fløde piskes sammen med salt og peber. Æggemassen hældes over svampe og løg på panden. Æggekagen bages en smule, baconskiverne lægges i massen og æggekagen bages eventuelt færdig i ovnen ved 175 grader. Dæk eventuelt skaftet med staniol for at beskytte det.
Pynt æggekagen med et drys purløg.

Æggekage med svampe. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/<a href="http://www.ornit.dk/">ornit.dk</a>

Æggekage med svampe. Foto: Jørgen Peter Kjeldsen/ornit.dk.